Nicole Kuik

Nicole is hoofd-trainer bij Context Canine, ook beheert ze de website en social media.  Ze is erkend kynologisch instructeur. Na al jaren verknocht te zijn aan honden, kreeg ze in 2006 haar eerste hond. Direct sloeg het train-virus toe, vanaf dat moment heeft ze verschillende stages gelopen bij hondenscholen en is ze intern opgeleid tot gehoorzaamheids- en agility instructeur. 

Om van haar liefde voor honden haar beroep te kunnen maken is ze in 2012 haar eigen hondenuitlaatservice begonnen, Dogs Daily in Elburg. 

Ze heeft inmiddels ruime ervaring met het opvoeden en opleiden van honden in verschillende takken van sport (hoopers, agility, en reguliere gehoorzaamheids- en puppycursussen), ook staat ze al jaren voor de groep en hebben veel van haar cursisten succes behaald in verschillende takken van hondensport.

Haar expertise ligt bij het leggen van een goede basis bij honden en het oplossen van verschillende train- en gedragsproblemen. 

Ze is beschikbaar voor groeps- en privé-trainingen in zowel gehoorzaamheid, sport als gedragsconsultaties. 

Certificering en bijscholing:

O&O Module A
O&O Module B
O&O Module C
Kynologisch Instructeur (RvB)
NADAC Hoopers instructeur beginners
Workshop Slimme Klik (Jachthonden)

Online:
Recallers (Susan Garrett)
Puppy Peaks (Susan Garrett)
Trainings Academy (AbsoluteDogs)
Naughty But Nice (AbsoluteDogs)
Fear (The School of Canine Science)

Raïssa Kuik-Rensen

Raïssa is de eigenaar van Context Canine, al werkt ze op dit moment meer op de achtergrond (administratie e.d.) mee met Context Canine. Dit omdat veel van haar aandacht momenteel uitgaat naar haar jachthondenschool Partoe. Wanneer het bij Context Canine wat drukker wordt zal zij ook zeker meer naar voren treden. 

Ze heeft de opleiding tot erkend kynologisch instructeur afgerond. Ze heeft in de afgelopen 10 jaar verschillende cursussen en workshops gevolgd om zich steeds te blijven ontwikkelen als instructeur. Begon haar liefde voor sporten met honden eerst bij agility en hoopers, dat heeft zich nu uitgebreid naar de mooie sport; jacht(training). Binnen de agility, hoopers en ook de reguliere gehoorzaamheids- en puppycursussen heeft ze al een aantal jaren als instructeur ‘in the pocket’. Ervaring in voor de groep staan is ruimschoots aanwezig en dit doet ze nog steeds een aantal uren per week. 

Zij heeft zelf inmiddels 8 honden (ze zijn helaas niet allemaal meer in leven) grootgebracht van pup af aan en is nu sinds kort de trotse eigenaar van haar 9de hond, tevens haar eerste jachthond, een Golden Retriever.

Raïssa heeft de opleiding Diermanagement (MBO4) met een diploma afgerond in 2008. Tijdens haar opleiding heeft ze met veel verschillende dieren gewerkt in stageverband bij bijvoorbeeld zorg- en veeboerderijen, asielen, hondenuitlaatservices en pensions.

Haar expertise ligt bij het geven van jachttraining en hoopers. 

Ze is beschikbaar voor privé-trainingen in zowel gehoorzaamheid, sport als gedragsconsultaties. 

Certificering en bijscholing:

O&O Module A
O&O Module B
O&O Module C
Kynologisch Instructeur (RvB)
NADAC Hoopers instructeur beginners
Workshop Slimme Klik (Jachthonden)

Online:
Recallers (Susan Garrett)
Puppy Peaks (Susan Garrett)
Trainings Academy (AbsoluteDogs)
Naughty But Nice (AbsoluteDogs)
Fear (The School of Canine Science)